Reformdrogist en Praktijk de Regenboog

Workshop Hotstone massage

Een Hot Stone massage is zoals deze woorden al aangeven een massage met hete stenen. Deze hete stenen moet je meer zien als warme stenen met een temperatuur van ca. 50ºC. Om de stenen op te warmen en op temperatuur te houden wordt een electrische heater gebruikt. De stenen die hiervoor gebruikt worden, zijn afgeronde basaltstenen (vulkanische stenen; basalt is eigenlijk afgekoelde lava) die door de getijdenwerking van de zeëen en de rivieren en door het zand mooi glad en rond geslepen zijn.

Hot Stone Massage is een relatief nieuwe vorm van massage in Europa, terwijl het in principe al eeuwen oud is. In Engeland gebruikten ze eeuwen geleden de 'Holdstones'. In Azië en India waren de stenen de voorlopers van de acupunctuur-naalden. In Amerika wordt het al eeuwenlang door de Indianen en de Inca's gedaan en ook Japan en nog veel andere culturen hebben hun eigen vorm van Hot Stone massage's..

In 1993 werd Hot Stone Massage in de Verenigde Staten door Mary Nelsen "herontdekt". Haar La Stone-therapie maakt gebruik van basaltstenen, die zijn ontstaan door de lava van vulkanen, die afgekoeld eeuwenlang in rivierbeddingen hebben gelegen en daarom mooie ronde vormen hebben gekregen.

Hot Stone Massage is een gecombineerde vorm van intuïtieve massage, thermotherapie en aromatherapie, vanuit de gedachtengang "Geest, Ziel en Lichaam zijn één". De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking. De thermotherapie kan bestaan uit hete, warme en koude stenen, net waar persoonlijke behoefte naar is.

Over het algemeen wordt het lichaam eerst met handen gemasseerd en daarna met hete stenen. Dit geeft het effect dat er een diepere ontspanning ontstaat, maar ook dat de bloed-en lymfstromen beter gaan stromen. Blokkades in spierweefsel worden makkelijker opgelost, niet alleen door de massage maar ook door de warmte. Als een lichaamsdeel gemasseerd is, wordt dat deel bedekt met warme stenen. Het voelt dan alsof warme handen nog overal energieën door blijven geven en dat zorgt voor een zeer prettige ervaring.

Hotstone massage is een zeer goede aanvulling op diverse massagevormen zoals:

  • Sportmassage
  • Ontspanningsmassage
  • Oosterse filosofie en massage
  • Intuitieve massage
  • Voetreflexmassage
  • Reiki
  • Magnetiseren
  • Quantum Touch etc.


Daarnaast worden er ook steeds meer deelmassage's met Hot Stones gegeven door bijv. schoonheidspecialisten (gezicht) en pedicure's (voeten en onderbenen.

Het masseren met warme (basalt) stenen is een ontspannende, effectieve maar vooral unieke massagevorm.

De warme stenen zijn een weldaad voor pijnlijke spieren en brengen het lichaam weer volledig tot rust. Het is een misverstand dat iedereen, zo maar, hot stone massage kan toepassen. De minimale kennis die vereist is om een goede massage toe te passen is ontspanningsmassage.

Cursus Hot Stone massage.
Voor degenen die zelf een hot stone massage willen leren geven bieden wij een cursus Hot Stone Massage aan van twee avonden. De tijden zijn van 19.15 uur - 21.45 uur. Deze workshop kost € 120,00.In tegenstelling tot veel andere opleidingsinstituten wordt bij ons op de workshop bijna het hele lichaam met basaltstenen gemasseerd. Ook de steenleggingen komen uitgebreid aan de orde.

Door alle  Coronaprotocollen is het geven van deze cursus voorlopig niet meer mogelijk.


Inschrijven kan telefonisch op nr.: 070-393.81.81. Evt. een mailtje met alle gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mag natuurlijk ook.

Reformdrogist de Regenboog / Praktijk de Regenboog

Huis te Landelaan 490
2283 VJ  Rijswijk


Openingstijden: Di t/m Vr 09.00 - 17.30  Za 09.00 - 16.00.

Copyright © 2017. All Rights Reserved.