Reformdrogist en Praktijk de Regenboog

Basiscursus massage

Massage houdt veel meer in dan een beetje wrijven en heeft vele positieve eigenschappen (mits de massage goed wordt uitgevoerd).

Massage kan de volgende positieve eigenschappen hebben :
• massage helpt spierspanningen en krampen te verminderen
• massage heeft een gunstig effect op je immuunsysteem
• massage bevordert de bloedsomloop
• massage laat je huid beter funktioneren
• massage kan je heel diep laten ontspannen
• massage zorgt voor een betere afvoer van je afvalstoffen
• massage is goed voor lichaam en geest en laat je er daardoor beter uitzien.

Gemasseerd worden is zeer ontspannend, maar het is ook heel plezierig om iemand zelf te masseren. Als je iemand verantwoord wil leren masseren, dan ben je bij onze praktijk aan het goede adres.

Massagepraktijk de Regenboog organiseert tweemaal per jaar een basiscursus Massage en eenmaal per jaar een vervolgcursus Massage. De basiscursus bestaat uit twaalf lessen van 2 1/2 uur in de avonduren (19:00 - 21:30).
In deze twaalf lessen leer je, hoe je je partner, familie of bekenden een verantwoorde massage van de rug en de nek/schouders kunt geven. De basiscursus massage is niet bedoeld voor professionele doeleinden, daar zijn andere erkende opleidingen (sportmassage) voor. foto2In de vervolgcursus Massage leer je om de rest van het lichaam op een verantwoorde manier te masseren. Hierbij moet je dan met name denken aan de massage van de benen (voor- en achterkant), de voeten, de armen, de handen, decollete, gezicht en hoofd.
Er zal in kleine groepen gewerkt worden, varierend van 6 tot max.12 personen. Hierdoor is de cursusleider volop in de gelegenheid om een ieder voldoende persoonlijke aandacht te geven. Ook zal een ieder gemakkelijk met vragen naar voren kunnen komen.

foto5De basiscursus massage zal vooral een praktijkgerichte cursus zijn, waarbij de lessen voor het grootste deel zullen bestaan uit het op elkaar oefenen van de verschillende massage handgrepen en technieken. De cursus zal slechts een minimum aan theorie bevatten, zodat de meeste tijd ten goede komt aan de praktische beoefening van de massage op je mede-cursisten. De lessen zullen dus voornamelijk bestaan uit een kort theoretisch gedeelte, gevolgd door een demonstratie. Tijdens elke les oefen je op een medecursist, en word je zelf ook door een medecursist gemasseerd.

foto12In deze basiscursus massage worden de technieken uit de klassieke massage en de sportmassage toegepast. Met behulp van o.a. strijkingen (effleurages) en knedingen (petrissages) worden de huid en de eronder liggende spieren losgemaakt en ontspannen. Ook zorgt de massage voor een betere doobloeding van de spieren en ballast- en afvalstoffen worden versneld afgevoerd, waardoor men zich na een massage prettiger en meer ontspannen kan voelen.

De basiscursus massage omvat een twaalftal avonden. Door alle Corona protocollen kan en mag deze leuke cursus vooralsnog niet meer gegeven worden.

De kosten voor de gehele cursus bedragen € 395,00 inclusief cursusmap en koffie of thee. De cursus wordt gehouden in de Rijswijkse praktijk voor natuurgeneeskunde "De Regenboog" , Huis te Landelaan 490 in Rijswijk en zal gegeven worden door Wil Visser, natuurgeneeskundig therapeut en gediplomeerd NGS-sportmasseur. Het wordt heel erg op prijs gesteld als het cursusgeld voor aanvang van de cursus overgemaakt is naar onze bankrekening: NL74 RABO 03471.15.357.

Voor de cursus verdient het aanbeveling om je eigen hoeslaken voor de massagetafel, twee grote handdoeken en een kleinere handdoek mee te nemen. Voor massage olie wordt op de cursus gezorgd.

Voor inschrijving van deze cursus kunt u zich telefonisch of schriftelijk opgeven bij Wil Visser, natuurgeneeskundig therapeut, tel. 070-3938181. Of via het inschrijfformulier in het menu.

Reformdrogist de Regenboog / Praktijk de Regenboog

Huis te Landelaan 490
2283 VJ  Rijswijk


Openingstijden: Di t/m Vr 09.00 - 17.30  Za 09.00 - 16.00.

Copyright © 2017. All Rights Reserved.