Reformdrogist en Praktijk de Regenboog

Kruidenstempel massage

Ook kruidenstempel massage is een eeuwenoude massage uit Thailand, die nu herontdekt wordt. Bij de kruidenstempel massage word je gemasseerd met een of twee kruidenstempels. Je hebt grote kruidenstempels voor het lichaam en wat kleinere kruidenstempels voor het gezicht en decollete. De grote kruidenstempels zijn ter grootte van een kleine vuist en bestaan uit kruiden die gewikkeld zijn in een linnen zakje en aan het zakje is een steel bevestigd om er makkellijk mee te kunnen werken.

kruidenstempel

De kruiden van de kruidenstempels worden met zorg geselekteerd om hun werking. Van oudsher staan kruiden bekend om hun geneeskrachtige werking en stimuleren kruiden de stofwisseling. Ook in onze maaltijden worden kruiden gebruikt om de stofwisseling te bevorderen. Voor de kruidenstempelmassage worden de Herbal Siam Stamps gebruikt. De kruiden voor deze stempels worden ruim voor de bloeitijd geoogst en bezitten daardoor nog de volledige geneeskrachtige werking en ook het aroma van de kruiden blijft daardoor zeer goed behouden. En vooral in Siam worden de kruiden nog op traditionele wijze gesneden en gedroogd. Alle kruiden voor de kruidenstempels worden er handmatig geplukt en op warme schaduwrijke plaatsen gedroogd. Vervolgens worden ze in natuurlinnen verpakt tot de Herbal Siam Stamps.

Deze Herbal Siam Stamps worden verwarmd tot stoomtemperatuur in een steamer. Direkt uit de steamer zijn de kruidenstempels nog te warm om er echt mee te masseren, daarom wordt eerst begonnen met het zogenaamde stempelen. De zeer warme kruidenstempels komen daardoor maar kort met de huid in aanraking, maar zorgen wel voor een zeer goede doorbloeding. Na het stempelen wordt de massage voortgezet met kloppen, draaien en rollen. Hierna wordt het lichaam met langzame en rustige effleurages gemasseerd met behulp van de kruidenstempels.

Met behulp van de warmte van de zeer warme kruidenstempels wordt de doorbloeding van de huid en de spieren maximall bevorderd. Ook is deze warmte zeer bevorderlijk voor de stofwisseling. Iedere graad meer aan lichaamstemperatuur doet de stofwisseling met bijna 15% stijgen. Warmte maakt beweeglijk. Pezen en spieren worden elastisch gerekt. Verkrampingen ontstaan wegens gebrek aan beweging, kunnen met warmte en mobiliteit ontspannen worden. Warmte activeert de doorbloeding. De bloedvaten worden wijder, de huid wordt intenser doorbloed. Verkrampte spieren produceren vaak stofwisselingseindproducten; met warmte worden deze schadelijke stoffen sneller afgevoerd.Op de juiste plaats volmaakt gedoseerd, werkt de geconcentreerde kracht van de natuur als een levendige verjongingsbron. Blokkaden aan de energiepunten worden ontspannen en nieuwe, frisse vitaliteit stroomt door het lichaam.Volgens de Zuid - Aziatische mentaliteit is dit een voorwaarde voor het perfect functioneren van de lichaamsmechanismen. Stimulerend, verwennend, harmoniserend, zacht als fluweel glijdt HERBAL SIAM stamp over de huid.

De geur van de exotische kruiden uit de binnenlanden van Siam, de tolerantie uitstralende, in saffraangeel geklede monniken en de kunst van de harmoniserende massagegrepen verenigen zich in deze kruidenstempel massage op een hoog lichamelijk en geestelijk niveau.

Een kruidenstempel massage voor de rug en nek-schouders duurt ongeveer 30 minuten (35 euro). Een kruidenstempel massage voor het hele lichaam duurt ca. 60 minuten (65 euro) en voor het hele lichaam en het gezicht duurt de massage 90 minuten (100 euro).

De kruidenstempel massage +/- 30 minuten bestaat uit:

  • massage met de stempels van uw rug en schouders
  • handmassage van uw rug en schouders om de kruiden nog dieper te laten inwerken.
  • massage van uw benen met de kruidenstempels (achterzijde)


Indien u kiest voor de massage van +/- 60 minuten dan wordt de bovenstaande behandeling uitgebreid met:

  • massage van uw benen met de kruidenstempels (voorzijde)
  • kruidenstempel massage van buik, decolleté (dames) of borst (heren).


Bij de kruidenstempel massage van 90 minuten wordt bovenstaande behandeling nog uitgebreid met

  • gezichtsmassage met kleine kruidenstempels
  • gezichtspeeling
  • massage van decollete, nek en gezicht met de handen.


De kruidenstempels kunnen vlekken achterlaten. Zorg daarom voor ondergoed dat hier tegen kan i.v.m. evt. vlekken die misschien moeilijk te verwijderen zijn. Wit of licht ondergoed is zonder meer af te raden.

Deze kruidenstempel massage wordt afgeraden bij zwangerschap en mensen met ernstige gezondheidsproblemen en kanker.

Reformdrogist de Regenboog / Praktijk de Regenboog

Huis te Landelaan 490
2283 VJ  Rijswijk


Openingstijden: Di t/m Vr 09.00 - 17.30  Za 09.00 - 16.00.

Copyright © 2017. All Rights Reserved.