Reformdrogist en Praktijk de Regenboog

Hotstone massage

Al eeuwen oud, maar nu weer helemaal in. Van oudsher toegepast bij vele stammen en volken, zowel bij de Indianen en de Inca's, als bij de Chinezen en de Japanners tot de Grieken en de Romeinen.

De hotstone massage is een massagebehandeling met warme stenen. Dit kan je eigenlijk niet uitleggen, maar zou je moeten ervaren. De stenen waarmee gemasseerd wordt, zijn basaltstenen. Basaltstenen bestaan voornamelijk uit gestolde lava dat een grote dichtheid heeft en daardoor de warmte langere tijd kan blijven vasthouden. De grootte van de stenen is afhankelijk van de toepassing en het doel van de massage.

De basaltstenen worden opgewarmd in een zogenaamde 'heater' tot ca. 40° C. Eerst worden de opgewarmde stenen een paar minuten op het lichaam gelegd. Daarna word je met deze warme stenen en met warme olie gemasseerd. Deze combinatie van warmte en beweging is vooral goed voor vastzittende spieren, omdat je met deze massage dieper in de spieren kan komen. Door hierbij nog een goede therapeutische olie te kiezen, wordt het effect nog meer versterkt.

Behalve dat de hot stone massage een puur ontspannende massage kan zijn, heeft de hot stone massage ook vele therapeutische eigenschappen. De massage is goed voor de spieren en de gewrichten, het herstelt de hormoonbalans, vermindert stress, voorkomt vermoeidheid etc. Hot Stone massage heeft naast een ontspannende werking ook een ontgiftende en afvoerende werking.

De Hot Stone massage is eigenlijk een combinatie van massage, thermotherapie en aromatherapie.

Reformdrogist de Regenboog / Praktijk de Regenboog

Huis te Landelaan 490
2283 VJ  Rijswijk


Openingstijden: Di t/m Vr 09.00 - 17.30  Za 09.00 - 16.00.

Copyright © 2017. All Rights Reserved.