Reformdrogist en Praktijk de Regenboog

Ontspanningsmassage

Massage is zeer waarschijnlijk de oudste natuurlijke geneeswijze die wij kennen. In het Midden- en Verre Oosten wordt massage al zeker toegepast vanaf 3000 jaar voor Chr. Massage is ook een zeer natuurlijke vorm van therapie, die ieder persoon al onbewust intuitief toepast: bij hoofdpijn wrijven wij over ons voorhoofd en na een valpartij wrijven wij onwillekeurig over het geblesseerde lichaamsdeel. Ook artsen in het oude Griekenland waren al vroeg zeer bekwaam in het masseren van stijve en pijnlijke spieren en gewrichten. Vrij vertaald stelde de oude wijsgeer Hippocrates 'de vader van de huidige geneeskunde' : de weg naar een goede gezondheid is dagelijks een kruidenbad en een oliemassage.

In toenemende mate wordt massage tegenwoordig als een zeer heilzame behandelmethode beschouwd. Er zijn vele soorten massage's bekend, maar in onze stress maatschappij van tegenwoordig is vooral de ontspanningsmassage aan te raden.

Een goede ontspanningsmassage kan , zowel lichamelijk als geestelijk, heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid. Een goede ontspanningsmassage ontspant de spieren, maakt spieren, pezen en gewrichten soepeler, verbetert de bloedsomloop van de spieren en de huid, stimuleert de afvoer van het lymfevocht waardoor ook afvalstoffen en giftige stoffen het lichaam sneller verlaten. Op het geestelijk vlak wordt vooral stress verminderd en worden spanningen in nek, rug en schouders minder. Ook spanningshoofdpijn kan door massage verholpen worden. Ook mensen die langdurig in eenzelfde houding aan een bureau werken, hebben baat bij een ontspannnigsmassage. Een ontspannende massage maakt vastzittende spieren weer lekker los en voorkomt vaak migraine en spanningshoofdpijnen.

Daarnaast is massage goed voor het verbeteren van de werking van het immuunsysteem: je weerstand wordt hierdoor zichtbaar verhoogd. Amerikaanse onderzoeken hebben aangetoond dat bij vrouwen met borstkanker na de massage meer weerstand biedende cellen in hun bloed werden aangetroffen.

Bij de ontspanningsmassage worden vooral de rug, nek en de schouders behandeld. Hier zitten de meeste vastzittende spieren en de meeste spanningsklachten van het lichaam. Voor het behoud van een goede gezondheid verdient het aanbeveling je eens regelmatig goed te laten masseren.

Bij problemen met een of meerdere spieren is sportmassage wellicht meer aan te raden. Ook bij overbelasting van een of meerdere gewrichten is sportmassage meer aan te raden.

Voor beide vormen van massage, evt. gecombineerd kunt u bij mij terecht. Behandelingen uitsluitend op afspraak.

Reformdrogist de Regenboog / Praktijk de Regenboog

Huis te Landelaan 490
2283 VJ  Rijswijk


Openingstijden: Di t/m Vr 09.00 - 17.30  Za 09.00 - 16.00.

Copyright © 2017. All Rights Reserved.