Reformdrogist en Praktijk de Regenboog

jaaropleiding reflexologie

1 jarige opleiding van 30 avonden van 2½ uur.Jammer genoeg kan ook deze leuke jaaropleiding voorlopig nog nie gegeven worden.
De basiscursus Voetreflexzonemassage draait (zoals gebruikelijk) alleen de eerste twaalf lessen mee met deze jaaropleiding.

Reflexologie

Reflexologie is een holistische geneeswijze, die oorspronkelijk bekend stond als de reflexzonetherapie, en die werkt door middel van het uitoefenen van druk op en masseren van handen en voeten. Het woordenboek omschrijft ‘reflex’ als ‘een onwillekeurige samentrekking van de spieren, veroorzaakt door een externe stimulus’. Echter, binnen de reflexologie word reflex gebruikt in de zin van ‘reflectie’ of spiegelbeeld. Deze reflecties bevinden zich zowel in de voeten, als de handen, de oren, de rug en het gezicht, welke zich als kleine spiegels van het gehele organisme gedragen.
De reflexzonetherapie leert dat er een levenskracht circuleert tussen de organen in het lichaam, waarmee iedere cel en ieder soort weefsel doordrongen is. Als de energie geblokkeerd raakt, dan wordt het lichaamsdeel wat daarmee samenhangt, beïnvloed.
Energieblokkades in het lichaam worden weerspiegeld in een of meer van de zones die zich in de handen, voeten, oren, rug en gezicht bevinden. Door gebruik te maken van verschillende druktechnieken kunnen de blokkades opgespoord worden, maar ook door het voelen van pijn of door de aanwezigheid van ‘stroeve oppervlakken’, die ook wel kristalafzettingen worden genoemd. Deze komen voor in het deel van de hand, voet, oor, rug of gezicht dat verbonden is met het deel van het lichaam dat uit balans is. De druk- en massagetechnieken die in de reflexologie geleerd worden, helpen om de blokkades op te heffen en de kristalstructuren te laten verdwijnen. Door stimulatie van vaat- en lymfestelsels, en door bevordering van het afvoeren van gifstoffen, helpt de reflexologie het lichaam zichzelf te genezen.
Naast het behandelen van ziekten is de reflexologie een bijzonder effectieve therapie tegen stress, gespannenheid en vermoeidheid. Net als acupunctuur kan reflexologie ook preventief gebruikt worden om een slechte gezondheid te voorkomen.
Reflexologie gaat een flink stapje verder dan de voetreflexzonetherapie. Behalve op de voeten kan de reflexologie ook worden toegepast op de handen, de rug, de oren en op het gezicht. In de jaaropleiding komen naast de voetreflexologie, de handreflexologie, de oorreflexologie,de rugreflexologie en de gezichtsreflexologie aan bod.

foto89


Wat wordt er allemaal behandeld in deze cursus:

 • kennismaking/inleiding voetreflexologie
 • overzicht van de reflexzones volgens DwightC. Byers: spierstelsel/wervelkolom en gewrichten/spijsverteringsstelsel/uitscheidingsstelsel/hormonale stelsel/hart- en bloedvaten/ademhalingsstelsel/lymfestelsel/zintuigen/geslachtsorganen
 • massagetechnieken (lopende duim en vinger)
 • indicaties en contra-indicaties
 • reacties voor, tijdens en na de massage
 • anamnese/diagnose/behandelplan opstellen/voetenkaart/behandelen van een aantal klachten
 • metamorfosemassage op de voeten
 • oorreflexologie
 • voetdiagnostiek
 • kruidengeneeskunde en voedingsleer
 • aromatherapie
 • lymfedrainage op de voeten
 • handreflexzone-therapie
 • rugreflexzone-therapie
 • gezichtsreflexzone-therapie.

Kosten jaarcursus: 30 lessen € 895,00 inclusief cursusmap.

Het wordt heel erg op prijs gesteld als het cursusgeld voor aanvang van de cursus overgemaakt is naar onze bankrekening: NL74 RABO 03471.15.357. Het is eventueel mogelijk om in termijnen te betalen.

Start cursus: jaarlijks begin oktober.

 

foto88

 

Reformdrogist de Regenboog / Praktijk de Regenboog

Huis te Landelaan 490
2283 VJ  Rijswijk


Openingstijden: Di t/m Vr 09.00 - 17.30  Za 09.00 - 16.00.

Copyright © 2017. All Rights Reserved.