Reformdrogist en Praktijk de Regenboog

Basiscursus voetreflex massage

Voetreflexzonetherapie is een holistische geneeswijze, die werkt door middel van het uitoefenen van druk op en masseren van de voeten. Het woordenboek omschrijft ‘reflex’ als ‘een onwillekeurige samentrekking van de spieren, veroorzaakt door een externe stimulus’. Echter, binnen de voetreflexzonetherapie word reflex gebruikt in de zin van ‘reflectie’ of spiegelbeeld. Deze reflecties bevinden zich in de voetzolen of op de voetrug, die zich als kleine spiegels van het gehele organisme gedragen.
De voetreflexzonetherapie leert dat er een levenskracht circuleert tussen de organen in het lichaam, waarmee iedere cel en ieder soort weefsel doordrongen is. Als de energie geblokkeerd raakt, dan wordt het lichaamsdeel wat daarmee samenhangt, beïnvloed.
Energieblokkades in het lichaam worden weerspiegeld in een of meer van de zones die zich in de voeten bevinden. Door gebruik te maken van verschillende druktechnieken kunnen de blokkades opgespoord worden, maar ook door het voelen van pijn of door de aanwezigheid van ‘stroeve oppervlakken’, die ook wel kristalafzettingen worden genoemd. Deze komen voor in het deel van de voet dat verbonden is met het deel van het lichaam dat uit balans is. De druk- en massagetechnieken die in de voetreflexzonetherapie geleerd worden, helpen om de blokkades op te heffen en de kristalstructuren te laten verdwijnen. Door stimulatie van vaat- en lymfestelsels, en door bevordering van het afvoeren van gifstoffen (afvalstoffen), helpt de voetreflexzonetherapie het lichaam zichzelf te genezen.
Naast het behandelen van ziekten is de voetreflexzonetherapie een bijzonder effectieve therapie tegen stress, gespannenheid en vermoeidheid. Net als acupunctuur kan voetreflexzonetherapie ook preventief gebruikt worden om een slechte gezondheid te voorkomen.
foto83Wat wordt er allemaal behandeld in deze cursus:

  • kennismaking/inleiding voetreflexmassage
  • reflexzones volgens Hanne Marquardt
  • ontspanningsmassage's op de voeten
  • massagetechnieken
  • indicaties/contra-indicaties

factoren die van belang zijn voor een goede voetreflexmassage
Kosten basiscursus: 12 lessen € 395,00 incl. cussusmap en koffie of thee. Het wordt heel erg op prijs gesteld als het cursusgeld voor aanvang van de cursus overgemaakt is naar onze bankrekening: NL74 RABO 03471.15.357.

Deze cursus start eenmaal per jaar: in september/oktober.
Door alle Corona protocollen kan en mag deze leuke cursus vooralsnog niet meer gegeven worden.
De basiscursus draait de eerste twaalf lessen van de jaaropleiding mee. Na deze twaalf lessen stopt de basiscursus en gaat de jaaropleiding verder met een superinteressant programma met diverse gastdocenten.

Voor inschrijving van deze cursus kunt u zich telefonisch of schriftelijk opgeven bij : Reformdrogist "De Regenboog", Huis te Landelaan 490, 2283 VJ Rijswijk. Tel. 070-3938181 (dinsdag t/m zaterdag overdag).

Reformdrogist de Regenboog / Praktijk de Regenboog

Huis te Landelaan 490
2283 VJ  Rijswijk


Openingstijden: Di t/m Vr 09.00 - 17.30  Za 09.00 - 16.00.

Copyright © 2017. All Rights Reserved.